Over Robert-Jan Schippers

Sinds 2017 geven Robert-Jan en ik jaarlijks verschillende cursusweken. Daarin combineren we een filosofische lezing van daoïstische teksten met traditioneel Chinees lichaamswerk, zoals qigong en taijiquan. Deze synthese van bezinning en beweging slaat aan! Tot nu toe waren al onze cursussen steeds maanden van tevoren uitverkocht. 

Robert-Jan heeft al dertig jaar ervaring als docent. Hij beoefent de martiale bewegingskunsten sinds 1975, en geeft sinds 1991 les in taijiquan en qigong. Hij is de oprichter en hoofddocent van de Taijiquan Academie in Leiden, en gecertificeerd instructeur in karate, zelfverdediging en Dim Mak.

Robert-Jan is senior docent bij Tai Chi Ch’uan Vereniging Sung in Leiden. Daarnaast geeft hij reguliere lessen taijiquan aan de sportschool van Rob van der Hoorn in Oegstgeest, alsmede reguliere lessen qigong.  Ook biedt hij diverse trainingen en workshops aan voor bedrijven, therapeuten en particulieren. Zie daarvoor de informatie op zijn website. Heb je belangstelling? Neem gerust contact met hem op, of meld je aan voor zijn gratis nieuwsbrief. Klik voor een kort overzicht van zijn achtergrond in de interne en externe krijgskunsten op de knop hieronder. Meer informatie is te vinden op zijn profiel op LinkedIn.

Naast specialist in qigong en taijiquan is Robert-Jan ook gediplomeerd acupuncturist, qigong-therapeut en tuina-masseur. Samen met Ingrid Snoek is hij mede-eigenaar van de Praktijk voor Integratieve Acupunctuur VIA, die vestigingen heeft in Leiden en Voorburg. Surf naar zijn LinkedIn profiel voor een overzicht van de opleidingen die hij heeft gevolgd.

Kenmerkend voor zijn aanpak als therapeut is de combinatie van acupunctuur, qigong-oefeningen, en de diagnostische technieken van de Engaging Vitality-methode. Hij gaat uitgebreid in op zijn benadering en werkwijze in het interview dat ik met hem hield in november 2018:

Robert-Jan is afgestudeerd in Informatica aan de TU Delft, en eigenaar van Schippers Project, Programma en Interim Management (SPPIM), een bedrijf dat zich specialiseert in dienstverlening op het gebied van interim management in de ICT. Meer informatie over zijn ICT-achtergrond is te vinden op zijn profiel op LinkedIn.